Som gjort för heldagar i lekparken med en offentlig toalett

Lekplatser blir ofta uppskattade samlingspunkter för barn och deras föräldrar. Med en offentlig toalett i närheten kan besökarna stanna hela dagen.

Toalett optimerad för barn och lekplatser

Offentlig toalett vid lekpark - uppskattat inslag

Att hänga på lekplatsen är ett lätt sätt för barnfamiljer att umgås med varandra. När solen tittar fram på vårkanten fylls kommunernas lek- och parkytor snabbt av både barn och vuxna.

Lekplats med toalett

Men för att kunna stanna ute länge med småttingar behövs toalettmöjligheter och någonstans att byta blöja. Allt fler kommuner upptäcker fördelarna med att komplettera lek- och parkytor med en offentlig toalett. Och det behöver faktiskt inte bli särskilt dyrt. Den senaste tiden har Danfo levererat allt från mindre toalettbyggnader till kommuner, just för att användas vid lekplatser, till Familjerumstoaletten som är utvecklad för barn och familjer och passar utmärkt vid lekplatser.

Eksjö handikappanpassade lekpark och köpte in offentlig toalett

I Eksjö, exempelvis, hade allmänheten i flera år efterfrågat en offentlig toalett nära centrum. När stadens populära lekpark byggdes om och handikappanpassades köpte man samtidigt in den offentliga toaletten Tetragon 100, Danfos minsta variant.

– Från början tänkte vi oss någon av Danfos större byggnader, men när det inte rymdes i budgeten började vi titta på billigare alternativ, säger Lucia Botero Hoyos, arkitekt hos Eksjö kommun, och fortsätter: – Vi valde en grundläggande modell, och mot en mindre peng kunde vi få dörren orangemålad, välja träpanel på fasaden och komplettera med ett sedumtak. Det blev ett prisvärt sätt att skapa en vacker offentlig toalett som passade in i miljön – vi sa hur vi ville ha det och Danfo ordnade toalettdesignen och konstruktionen.

Tack vare en smart placering mellan lekplatsen och ortens boulebana, och dessutom nära Eksjö centrum, betjänar toalettbyggnaden nu ett stort antal små, stora och äldre besökare.  Den offentliga toaletten används flitigt och är mycket uppskattad bland invånarna, berättar Lucia Botero Hoyos.

Offentlig toalett i Eksjö

Familjerumstoaletten - pricken över i:et på lekplatsen

Toalett och rutschkana samsas på lekplats

Familjerumstoaletten är Danfos offentliga toalett som är utvecklad med och för barn och deras familjer. Det märker du såväl i design som planlösningen. I själva toalettutrymmet finner du ett extra handfat, toalett och handtork i barnstorlek. Planlösningen är väl tilltagen så att du får plats med en barnvagn - allt för att underlätta för barnfamiljen. Naturligtvis finns ett utrymme anpassat för RWC. 

Något som barnen och även vuxna uppskattar är designen såväl invändigt och utvändigt som kan anpassas efter lekparkens tema. Låt lekparkens lustfyllda tema även prägla den offentliga toaletten, då får du en lekpark med pricken över i:et.

Toalett designad med motiv invändigt efter lekpark

Toalett designad med motiv utvändigt efter lekpark

 

Kontakta Morgan om du vill veta mer om offentliga toaletter vid lekparker

Morgan Eriksson

Regionsäljare region sydöst