Nödvändiga offentliga toaletter vid livlig gränsövergång

Svinesunds tullstation, Norge

Vid Svinesunds tullstation passerar ständigt en strid ström av trafik mellan Norge och Sverige. Här kommer en av Danfos hittills största byggnader verkligen till användning.

Trafikerad plats med stort behov av offentliga toaletter

Svinesund räknas som Norges viktigaste gränsövergång och tullstation, och är också en av de allra mest trafikerade. Här passerar upp till 2 500 lastbilar varje dygn. Det finns med andra ord stora behov av faciliteter på platsen.

På uppdrag av norska Statsbygg har Danfo levererat en av företagets hittills största toalettbyggnad: En Tetragon 182, som transporterats dit i två delar och byggts ihop på plats. För att räcka till rymmer byggnaden hela åtta wc, en handikapp-­wc och två urinoarer.

– Det hör till ovanligheterna att vi levererar hus av den här storleken, men det är inget problem för oss att göra det, säger Vidar Edvardsen, daglig ledare på Danfo i Norge.

Huset är placerat på den norska sidan av gränsen och används i första hand av yrkeschaufförer i transportbranschen. Danfo sköter också driften av byggnaden.

Innan den nya toalettbyggnaden kom på plats i maj 2015 löstes behoven tillfälligt med utplacerade toalettkabiner. Etableringen av en permanent byggnad höjer standarden för de besökande ytterligare ett par snäpp.

Vill du veta mer om Danfos offentliga toaletter? Kontakta:

Jonathan Bogren

Marknads- och försäljningschef