Familjerumstoaletten – Offentlig toalett som är inkluderande, välkomnande och tillgänglig

Hur vi upplever en offentlig toalett skiljer sig väldigt mycket från hur ett barn upplever den. I samarbete med Helsingborgs stad tog vi fram Familjerumstoaletten – en offentlig toalett anpassad för barn och deras behov.

Vad skiljer Familjerumstoaletten från en traditionell offentlig toalett?

Extra handfat, toalett och handtork i barnstorlek.

Det ska vara lätt och bekvämt att utföra sina behov. Och i stället för att anpassa barnen efter miljön med till exempel pallar – anpassar vi miljön efter barnen.

Klinker, paneler och fasad täckta i lustfyllda motiv – anpassningsbara utifrån önskat tema.

Barn ska tycka att det känns tryggt och roligt att gå på toaletten. En toalett med spännande teman skapar nyfikenhet och en välkomnande atmosfär genom motiv barnen känner igen.
 

Klinkers i lustfyllda motiv i offentlig toalett
Sittplats för barn

Medan resten av familjen utför sina behov, byter blöja på syskon eller packar om i vagnen finns alltid en plats för barnen.

Barnvagnsparkering inne på den offentliga toaletten

Det ska vara lätt för hela familjen att gå på toaletten. Vagnen är en naturlig del av utflykten med små barn och kan behöva finnas nära till hands. Därför har den en självklar plats inne på toaletten.

Dörrautomatik och armbågskontakt för att enkelt öppna och stänga dörren

Barnen ska känna sig trygga i att de lätt kan ta sig in i och ut från toaletten. Och med smarta lösningar minskar vi dessutom spridningen av bakterier, smuts och virus.
Familjerumstoaletten kan placeras i anslutning till lekparker, mitt i stan och i naturområden. Vill du skapa en bättre besöksupplevelse för barnen i din kommun? Prata med en toalettexpert


Unik design offentlig toalett


Historien bakom Familjerumstoaletten - en unik offentlig toalett

Vi bygger offentliga toaletter med tillgänglighet, trygghet och hållbarhet i fokus. Och i Helsingborg finns en vilja att utveckla staden i en mer barnvänlig riktning. För att lyckas med det behöver vi bli bättre på att lyssna in och agera utifrån barnens behov och önskemål. Därför teamade vi ihop oss med Helsingborgs stad när en tidig idé om en toalett där barnens användarupplevelse stod i fokus. Genom intervjuer med barn och familjer i Helsingborg har problem, tankar, idéer och möjliga lösningar identifierats, som ligger till grund Familjetoaletten. Projektet är en del av H22 som arbetar för att knyta samman, driva på och lyfta fram nya idéer som kan bidra till att Helsingborg blir en smartare, mer hållbar och omtänksam stad som erbjuder hög livskvalitet för hela staden – även i framtiden.

Vill du veta mer om Familjerumstoaletten? Ta kontakt med oss