Emaljerade offentliga toaletter – Snyggt, tryggt och hållbart

Utsidan av en byggnad står för det första intrycket och bidrar till helhetsintrycket av den omgivande miljön. Därför finns det alltid en tanke bakom våra materialval när vi bygger en offentlig toalett. Och det är inte bara interiören på en offentlig toalett som ska vara enkel att underhålla – vi tar ansvar för att hela toalettbyggnaden ska vara hel, ren och säker.

Vi har jobbat med offentliga toaletter i över 50 år. Givet är att vi ständigt vill hitta nya smarta sätt att skapa hållbara och snygga toalettbyggnader. Och det finns flera sätt att göra det på. Emaljen tog en självklar plats hos oss redan på 80-talet och sedan 2019 använder vi modern teknik för att digitalprinta vår emaljfasad.

Barn vid offentlig toalett med Zebra-design

Produktutveckling med fokus på hållbara offentliga toaletter

Offentliga toaletter kan leva ett hårt liv i vissa miljöer. Det är en grundinsikt vi har med oss i vår produktutveckling. Och det är därför vi jobbar med emaljerad plåt. Emalj har en otroligt hård yta. Därför funkar en högtryckstvätt med varmt vatten jättebra när vi rengör våra toalettbyggnader. Färgen då? Den tar inte skada och bleknar inte på samma sätt som en målad träfasad som behöver målas om vart femte år. Den emaljerade plåten behöver heller inget klotterskydd.

Offentlig toalett placerad i Helsingborg Jordbodalen


Om en offentlig toalett utsätts för påfrestning

Emalj är hårt. Men inte ogenomträngligt. Därför monterar vi plåtemaljskassetter på våra toalettbyggnader. Så i stället för att hela toalettbyggnaden behöver restaureras, tar vi den skadade kassetten och byter ut den till en hel. Med Danfos drift och underhållskoncept Danfo360 är den offentliga toalettbyggnaden i trygga händer med daglig tillsyner och snabba åtgärder så att vi kan garantera trygga, säkra och hållbara offentliga toaletter.

Offentliga toaletter kan smälta in i miljön likt denna i Helsingborg Jordbodalen

Ska en offentlig toalett smälta in eller sticka ut?

En offentlig toalett ska bidra till en tillgänglig och inkluderande miljö. Ibland vill man att den ska smälta in i omgivningen och ibland kan det vara på sin plats att skapa något som får ta lite mer plats. I Helsingborg har vi till exempel offentliga toaletter med historiska motiv, djungeltema, dinosaurietema och skogsmotiv. Om du står för idéerna så ser vi till att göra dem till verklighet tillsammans med våra samarbetspartners.

Offentliga toaletter med historiska motiv kan sticka ut, denna är placerad i SeaU Helsingborg

Är det dags att planera för en ny offentlig toalett?

Prata med en expert på offentliga toaletter

Fem fördelar med emaljfasad för en offentlig toalett 

Slitstarkt och enkelt att rengöra
Kräver mindre underhåll = billigare underhållskostnader
Oändliga designmöjligheter tack vare modern teknik
Hållbarhet - Går att smälta ner och använda om och om igen
Håller längst av alla våra fasader

 

Nedan finner du en offentlig toalett med dinosauriedesign i produktion i Danfos lokaler i Nora, Örebro. 

Offentlig toalett i produktion med dinosaurietema

Offentlig toalett som ska placeras i Helsingborg med dinosaurietema

Offentlig toalett i produktion med dinosaurietema

För mer information om emaljerade offentliga toaletter, kontakta: