Danfo bygger för framtiden tillsammans med Helsingborg stad

H22 – ”The making of a smarter city” är Helsingborgs stora välfärdssatsning där Helsingborg stad vill utveckla morgondagens lösningar för en ökad livskvalitet i en smartare och mer hållbar stad. Vi på Danfo medverkar i satsningen och har tillsammans med Helsingborg stad utvecklat två familjetoaletter som kommer att visas för första gången i samband med mässan. Vi kommer dessutom att stå värd för en konferens där vi vill lyfta möjligheterna till samverkan kring produktutveckling och stadsplanering för att skapa inkluderande och trygga offentliga miljöer. 

Med barnen som utgångspunkt i det offentliga rummet

Helsingborg stad har i flertalet intervjuer identifierat barnens behov och önskemål, vilket har varit utgångspunkten i utvecklingen och designen av de offentliga toaletterna. Toaletterna har fått ett unikt utseende såväl interiört som exteriört och utformningen har anpassats efter det område de ska placeras i. I Fredriksdal har toaletten dinosaurietema medan toaletten i Dockanparken blivit zebramönstrad. Besökarnas behov såväl som upplevelse har fått ta plats och förutom funktion arbetar vi med element som ljud, ljus och bild för ett unikt intryck.

Danfo Tetragon Familjerum Dockan_06b.jpg
Ny teknologi som stöd till den offentliga toaletten

Under mässan kommer vi att bland annat intervjua toalettbesökare för att fortsätta få viktiga insikter till produktens fortsatta utveckling.  Vi kommer också använda toalettbyggnader i Helsingborg som en testbädd för ny teknik och testa nya sätt att lösa olika utmaningar och behov som identifieras under resans gång i dialogen med användarna.  Vi kommer också att fördjupa dialogen med både befintliga och potentiella samverkanspartners för att fortsätta resan mot att forma framtidens offentliga toalett.

Vi ses på H22 i sommar!

Helsingborg – ett innovationscentrum

Helsingborg utsågs 2020 till en av Europas mest innovativa städer. Det är en utmärkelse som EU-kommissionen delar ut till den europeiska stad som bäst kan visa sin förmåga att nyttja innovation för att förbättra invånarnas livskvalitet. Helsingborg har en stolt tradition av att arrangera stora mässor. 1955 kom en miljonpublik till hantverks- och designmässan H55. 1999 blev H99 föregångare till en rad andra bomässor i landet. Genom H22 tar Helsingborg traditionen nästa nivå och fokuserar på en fråga som med tiden blivit allt mer angelägen. H22 City Expo handlar om resan mot en smartare, mer omtänksam och hållbar stad.

Genom H22 City Expo samlar Helsingborg över 70 samarbetspartners, innovatörer, världsledande företag, förvaltningar, hållbarhetshjältar, föreningar och invånare för att utforska och utveckla morgondagens liv i staden. I hela 35 dagar sommaren 2022 kommer du kunna uppleva de senaste innovationerna och de smartaste idéerna i en stad som sätter människorna och planeten först.   Mer om H22 hittar du här.