Kunglig offentlig toalett vid anrikt slott i Bergen

Bergen, Norge

I anrik miljö blir de exteriöra kraven på nya byggnader extra stora. I den vackra parken vid Gamlehaugen, norska kungafamiljens residens i Bergen, smälter Danfos specialdesignade offentliga toalett in precis som den ska.

Offentlig toalett designad tillsammans med det kungliga hovet

Hjärtat av Gamlehaugen är förstås det sobra slottet, byggt under tidigt 1900-tal. Här har den norska kungafamiljen sitt officiella residens för Bergenområdet.

Runt Gamlehaugen löper en vacker park i engelsk stil. Parken med intilliggande badplats är öppen för besökare och används flitigt som rekreationsområde.

Danfo har fått förtroendet att leverera en offentlig toalett till denna unika plats. För att smälta in i de vackra omgivningarna har en Tetragon 110 försetts med sedumtak på toppen – och ett nät där klätterväxter ska frodas runt om byggnaden. Utformningen har gjorts i samarbete med Statsbygg, som äger området, och det kungliga hovet.

Under 2016 firade det norska kungaparet 25-årsjubileum som regenter. Med anledning av det bjöd man bland annat in allmänheten till en trädgårdsfest med lokala artister. Då stod den designade offentliga toaletten förstås på plats för att tjäna medborgarna.